Пиене от обед: Шофьор на 2,46 промила в 15 часа

24rodopi.bg/Регион Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Ардино за управление на автомобили след употреба на ал

24rodopi.bg/Регион

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Ардино за управление на автомобили след употреба на алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 2,46 промила отчело техническото средство при проверка на 64-годишен водач около 15 часа вчера в село Висока поляна, където мъжът се придвижвал с „Мерцедес“. В село Светулка около 16 часа вчера полицейски служители проверили 69-годишен водач на „Опел“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,25 промила. И двамата водачи отказали кръвни проби за химически анализ. Задържани са били за срок до 24 часа полицейските управления в Кърджали и Ардино.

Двама с нерегистрирани автомобили

Две нерегистрирани моторни превозни средства са били установени при специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. 22-годишна се придвижвала с „Мицубиши“ и при проверка в Кърджали станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Същото нарушение било констатирано и при проверка на 42-годишен, който управлявал „Мерцедес“ в областния град. Образувани са проверки по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс, които се извършват от сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0