Пием по 12,5 литра годишно… „Тя се налива, бие, заплашва с убийство“

24rodopi.bg/Общество 70 на сто от нашенци предпочитат ракията, следват уиски, бира, вино… Според Евростат България е на 7-мо място на Стария континет

24rodopi.bg/Общество

70 на сто от нашенци предпочитат ракията, следват уиски, бира, вино… Според Евростат България е на 7-мо място на Стария континет по употреба на твърд алкохол-средно по 12,5 литра на човек годишно. Пред нас са Чехия, Латвия, Литва, Германия…

Може да се спори, но това са изчисления на статистиците. Реалността в и от бутилката е съвсем различна. Битието в страната ни често е с черен етикет. И много силни градуси.

Буйства, посяга да се бие, заплашва с убийство. Подобно поведение е често срещано явление в Родопите. Не подминава дори и жени.

Дама от региона бе настанена със съдебно решение на двумесечно лечение в специализирано заведение заради злоупотреба с алкохол. Това е било желанието на роднини.

Жената често злоупотребявала с алкохол, при което ставала агресивна, опасна за нея, близките и околните. Често потърпевши били майка й и сестра й, които споделяли общо домакинство в населено място в периферията на региона.

От началото на тази година състоянието на родопчанката се влошило още повече, била неадекватна. След пореден запой обиждала майка си, скочила да я бие, нанесла й удари с ръце и крака в областта на тялото и главата. Достигнало се до намеса на полицията.

След всяка чашка дамата заплашвала, че ще умъртви родителя си и сестра си. Гонила ги от дома им…

Нетърпимото положение наложи намеса на съда. Жената бе пратена на лечение.

На снимката: Не са рядкост и подобни гледки

COMMENTS

WORDPRESS: 0