ПГ на ДПС реши: Изпращаме покани за разговори за втория мандат на всички с изключение на „Възраждане“

24rodopi.bg/Политика ДПС изпраща покани за разговори за възможностите за съставяне на правителство с втория мандат до всички политически сили с изклю

24rodopi.bg/Политика

ДПС изпраща покани за разговори за възможностите за съставяне на правителство с втория мандат до всички политически сили с изключение на „Възраждане“.

Това обяви председателят на парламентарната група на Движението Делян Пеевски след заседанието на ПГ на ДПС, провела се по-рано днес. Припомняме, че 17-те депутати, които провалиха опита за съставяне на първия мандат бойкотираха заседанието.

„Решението на парламентарната група е да изпратим писма до останалите партии от 50-ото НС, освен „Възраждане“. Дали сме срок до утре да видим какво ще ни отговорят“, обяви председателят Пеевски.

И още: „Длъжни сме към нашите избиратели да вземем мнението на останалите партии. Да правим сами втори мандат, да разиграваме държавата – да държим папки, без да може да има правителство – ДПС е сериозна партия и няма да си го позволи“.

Делян Пеевски отговори и на въпрос за отказа на част от депутатите да се явят на заседанието на ПГ днес. „Колегите са поканени от неделя. Поканихме ги на председателски съвет вчера – всеки, който е решил, е дошъл. Парламентарната група работи спокойно, колегите са добре дошли. Ние сме в парламента, където е мястото на народните представители“, каза Пеевски.

COMMENTS

WORDPRESS: 0