Петков и Денков забъркаха скандал! Кметът на Бурса свали от социалните мрежи общи снимки с тях

24rodopi.bg/Политика Снимки от среща на кмета на Бурса Мустафа Бозбей със съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и бившия премиер Ни

24rodopi.bg/Политика

Снимки от среща на кмета на Бурса Мустафа Бозбей със съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и бившия премиер Николай Денков бяха свалени от страниците на г-н Бозбей и на Голяма Бурсенска община в социалните мрежи заради скандалната им експлоатация в България, предаде кореспондент на 24rodopi от „столицата на изселниците“ в Турция.

Петков и Денков имаха срещи с председателя на изселническата организация „Балгьоч“ в Бурса Емин Балкан и с кмета на Голяма Бурсенска община Мустафа Бозбей в понеделник. Гостите са поздравили Бозбей за изборната победа и са му пожелали успешен мандат. Домакинът пък обяснил, че на 9 юни в район Бурса ще се гласува в 41 секции и са осигурени всички условия за нормално протичане на изборния процес.

Часове по-късно обаче в български медии се появили гръмки акценти от рода на „очакван протестен вот срещу партията на Доган“ и, че според „Продължаваме промяната“ срещата била „тиха война срещу Пеевски и ДПС“.

Заради некоректното отношение на важните особи от ПП към срещата и манипулативните разяснения на снимковия материал, кадрите са свалени от посочените страници. От „Балгьоч“ пък се въздържаха да публикуват информация за проведените разговори и снимки. Припомняме, че преди да се види с Петков и Денков, Емин Балкан дори призова нашенците с двойно гражданство да гласуват за ДПС, а имащите възможност да упражнят правото си на вот в родината.

Пасивен остана и кметът на Голяма Истанбулска община Екрем Имамоглу, който също прие лидерите на „Продължаваме промяната“, но след случилото се в България не осведоми последователите си в социалните мрежи за срещата.

Петков и Денков поискали да се срещнат с Мустафа Бозбей и Екрем Имамоглу, за да ги поздравят за изборните победи и да им пожелаят успешни мандати. Кметовете на Бурса и Истанбул, които са от опозиционната Републиканската народна партия (СНР) приели дошлите от България политици, убедени, че духът на гостоприемството ще бъде пренесен у нас с позитивни послания.

COMMENTS

WORDPRESS: 0