Пет години затвор за пиян убиец на пътя, искаха да го линчуват! (видео)

24rodopi.bg/Криминале/Темата+ Двама водачи в насрещното, една загинала жена Пет години в затвора при „строг“ режим ще трябва да прекара пиян водач

24rodopi.bg/Криминале/Темата+

Двама водачи в насрещното, една загинала жена

Пет години в затвора при „строг“ режим ще трябва да прекара пиян водач, съпричинил смъртта на пътничка в превозно средство. Това е решението на Окръжния съд в Кърджали.

Припомняме, че инцидентът стана на улица „Републиканска“ в областния град на 31 януари 2021-ва година. В тъмната част на денонощието в участъка между „Заводска“ и комплекс „Арпезос“ се сблъскаха лек автомобил „Алфа Ромео“ и микробус „Форд“. При удара почина 58-годишна жена, пътуваща в буса. Алкохолната проба на шофьора на „Алфа“-та отчела 1,73 промила.

Припомняме, че роднини на загиналата при катастрофата жена поискаха да линчуват виновния шофьор. Жандармеристи и полицаи завардиха подстъпите към Центъра за спешна медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

Интересно е, че и двамата водачи са нарушили правилата за движение, навлизайки в насрещна лента, стана ясно по време на съдебното заседание, което приключи преди дни.

И двамата получиха присъди за съпричиняване на смърт на пътя.

51-годишният пиян шофьор е с ефективно наказание от пет години строг затвор, като магистратите отнеха книжката му за период от 6 години.

24-годишният водач на буса пък се размина с условна присъда от 6 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване бе отложено с 3-годишен изпитателен срок. Книжката му бе отнета за период от 2 години.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд./24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0