Пенсиониран учител подари чисто новия си велоергометър на Дом за стари хора

24rodopi.bg/Кърджали Няма пенсиониран славейковски добротворец, казва Снежана Сиракова, която до миналата година бе учител в СУ "Петко Рачов Славейко

24rodopi.bg/Кърджали

Няма пенсиониран славейковски добротворец, казва Снежана Сиракова, която до миналата година бе учител в СУ „Петко Рачов Славейков“, създател и ръководител на детското благотворително движение „Ръка за помощ“.

Макар и вече в заслужена пенсия, Сиракова живее с грижа към проблемите на нуждаещите се. Хрумва й да дари своя чисто нов велоергометър на потребителите в Дома за стари хора. Съмишленици в реализацията на идеята са пенсионираната вече учителка Тонка Вълчева, настоящата преподавателка по история Кети Георгиева, десетокласникът Константин Чаушев и неговата майка. За тях важното е не толкова да занесат нещо на възрастните хора, а да си поговорят с тях, да разберат какво ги вълнува, от какво имат нужда. Така от дума на дума гостите от „Славейков“ разбират, че наскоро възрастните хора са пътували с влак до Момчилград и много се вълнуват. Мечтаят да отидат в парк „Кенана“. „Славейковци“ ще им помогнат за осъществяване на това желано пътуване.

Директорът на Дома за стари хора Таня Анастасова благодари сърдечно за дарението – велоергометър, за красивото цвете и почерпката с банани. Покани гостите да дойдат пак на 29 април – Европейския ден на солидарност между поколенията, когато ще правят заедно сандвичи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0