Пеевски постави етикет „първа класа“ на хората, но и… „по-равни от равните“ няма да има

24rodopi.bg/Коментари/Политика „Уверявам ви, че повече никой няма да може да вкара ДПС в ъгъла. Повече никой няма да може да направи нашите хора вт

24rodopi.bg/Коментари/Политика

„Уверявам ви, че повече никой няма да може да вкара ДПС в ъгъла. Повече никой няма да може да направи нашите хора втора класа – те са първа класа. Те са като всички – достойни български граждани!”, отсече съвсем скоро в парламента лидерът на Движението за права и свободи Делян Пеевски.

От днес, 28 юни 2024 година, областен управител на Кърджали е Ресми Мурад, бивш кмет на община Ардино и настоящ областен председател на ДПС.

Досега Движението не смееше да иска тази първа позиция на държавата в Източните Родопи. Случвало се е депутати да въртят интриги чак до София за назначаването на областен управител от друга политическата сила (навремето БСП обяви Милко Багдасаров за областен управител, а на следващия ден за такъв беше назначен Ангел Коджаманов), но никога не е прилагана тактиката „Да се преборим да е наш читав кадър, представител на мнозинството в региона“.

Едно се е говорело на митинги, бамбашка се е случвало след това.

Днес вече е друго. Темата „областен управител от ДПС“ не само не е табу, а се прилага заявката на Пеевски за „първата класа“.

И това на фона на превръщането на Кърджали в строителна площадка – започва мечтаният от жителите на града край Арда основен ремонт на десетки улици.

Едновременно с това Движението започна и да се освобождава от „воденичните камъни“. Тоест, тези, за които партията се бе превърнала в писта за личностно и джобово развитие. И те тежаха, а електоралната тежест олекваше за сметка на „камъните“, които потапяха ДПС. След изказването на д-р Ахмед Доган за „корпоративната партия“ и излизането на терен на Делян Пеевски, новото начало започна да се усеща. И ДПС отново изпревари останалите партии, които все още държат своите табаковци (иде реч за отстранения и в ареста Сали Табаков от Варна).

И докато останалите се чудят какво да правят, Движението ще ги поведе с няколко обиколки по плана за тотален политически „ренесанс“. С други думи, хората от „първата класа“ ще разберат, че държава наистина има и тя ще достигне до всяко населено място благодарение на политиката на ДПС. Но ще разберат и друго – иде краят на „феодалните величия“. Размисли в главите от сорта „по-равни от равните“ ще приключват политически кариери.

ДПС започна да става алтернатива на себе си и се готви да покаже съвсем друго лице от това, заради което бе сатанизирано през годините.  А Пеевски вече го заяви ясно – няма да допусне някой да се катери по гърба на партията заради собствения си интерес.

Движението излезе от ъгъла…

Темата+: Пречистването не трябва да спира! В един и същи ден той стана депутат, а в периферна махала се роди смуглата Айше. Днес Айшето е баба, а той още богатее в парламента – очаквайте само в 24rodopi.bg

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0