Пеевски: Когато искат нашата подкрепа, ще искаме да се знае – хората на ДПС не са втора категория!

24rodopi.bg/Политика Хората на ДПС не са втора класа! Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Делян Пеевски пред журналисти по повод

24rodopi.bg/Политика

Хората на ДПС не са втора класа!

Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Делян Пеевски пред журналисти по повод случващото се в българската политика в последните дни и особено след последните пресконференции на участниците в „сглобката“ – ГЕРБ и ПП-ДБ. И Бойко Борисов, и лидерите на „Промяната“ вкараха в скандалните си действия и думи темата „ДПС“.

„Ние го казахме, че трябва да направим правителство. Аз не мога да разбера всички тези обяснения, които валят и размяна на кой сме по-приятели. Отдавна казах и на двамата съм приятел, но приятел съм на България и затова всичко се е случвало и съм работил с тях“, каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Малко по-рано Бойко Борисов заяви: „Лъжите и спекулациите трябва да спрат. Не съм адвокат на ДПС и няма да коментирам дружбата им с ПП-ДБ. Дружбата на ПП-ДБ с ДПС е много по-голяма отколкото нашата, защото ние с ДПС воюваме в смесените райони“. Борисов вероятно визираше период, в който бившата му „дясна ръка“ Цветан Цветанов се подвизаваше в смесените региони.

„Нямаме претенции към споразумението, ДПС не е било тема в него. Двете точки за службите и следствената тайна са били обект на спор. Два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС – с генерал Атанасов и с кандидатура на съветника на Денков – Веселин Марков, на която Петков се противопостави след като беше съгласен първоначално. За нас няма нужда от смени в службите, много добре са структурирани и имат доверие на западните ни партньори. Желанието да се овладяват политически не го разбирам. Там има само едно политическо назначение – на Петър Петров от ПП-ДБ“, разкри Пеевски. Той посочи, че съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов искал избори, защото „не му се случвали нещата с промените с главния прокурор, шефа на Административния съд, шефа на КОНПИ“. Според председателя на ДПС Иванов имал за цел овладяване на тези позиции в полза на олигархията.

По думите му е абсурдно да се изнася следствена тайна по дело.

„Имам впечатлението, че от ПП-ДБ не разбират от тези неща, за Конституцията трябваше да им се помага. Номерът с врага ДПС няма да мине, ако олигархията иска да превземе съдебната власт, ние с всички демократични средства ще го предотвратим. ПП-ДБ и ние не можем да работим с „Възраждане“. Хората на ДПС не са втора класа, когато искат нашата подкрепа, ще искаме да се знае“, отбеляза Пеевски.

„Ако искат да се съединяват, да си прощават, това са си техни детски работи. Като наблюдавам какво изговориха, нищо старо не е забравено. Всичко това го прави Христо Иванов, който иска избори. Знаете, че резултатите им падат“, обясни председателят на ДПС.

„Той вижда, че не може да овладее съдебната власт, след ходене нагоре-надолу по странни кабинети. Трябва да си кажем – човекът, който хвърля България в безвремие, е Христо Иванов. Кирил Петков, Асен Василев и Наско трябва да му кажат „Христо, седни си на столчето и не бутай България в безвремие“, подчерта Пеевски.

COMMENTS

WORDPRESS: 0