Пазарният ден в Одрин – вече всеки ден! Тълпи от българи, гърци, румънци и сърби – купуват се от чорапи до телефони (снимки)

Пазарният ден в Одрин – вече всеки ден! Тълпи от българи, гърци, румънци и сърби – купуват се от чорапи до телефони (снимки)

Пазарният ден в Одрин (Edirne) вече е… всеки ден. Традиционните понеделник и петък за алъш-вериш вече са в миналото. Евтината лира отприщи небивал инт

Пазарният ден в Одрин (Edirne) вече е… всеки ден. Традиционните понеделник и петък за алъш-вериш вече са в миналото. Евтината лира отприщи небивал интерес от страна на балкански шопинг-туристи през втората половина на септември, предаде репортер на 24rodopi.com.

„В четвъртък бе някаква лудница на тържището. Още на границата имаше колони от сръбски и румънски автобуси. На пазара в града пък на всеки пет метра се чува гръцка реч. 18 стотинки за една турска лира превръща всяка стока в икономия за бюджета“, разкриват за 24rodopi.com редовни посетители от Кърджали на пазара в турския град.

Пет литра олио е малко над 11 лева. Докато в магазините у нас под литър е между 3,50-4 лева. Евтино излиза всичко – от чорапи до мобилни телефони.

„Обилен обяд за двама в ресторант е 8-9 лева“, споделят още кърджалийци.

Съветът на всички обаче-не ходете с автомобили, няма места. По-добре с автобус…

Рафет Али, Одрин-Кърджали

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0