Първо в 24rodopi.com: Задържани са двама известни кърджалийци

Първо в 24rodopi.com: Задържани са двама известни кърджалийци

24rodopi.bg/Темата+ Двама известни кърджалийци, ръководители на дружества, са задържани при специализирана полицейска операция, която продължава и в

24rodopi.bg/Темата+

Двама известни кърджалийци, ръководители на дружества, са задържани при специализирана полицейска операция, която продължава и в момента, предаде репортер на 24rodopi.com.

В акцията, която е във връзка със замърсяване на околната среда с вредни химикали, участват и служители на РИОСВ-Хасково.

Според неофициален източник, „случващото се днес в Кърджали е във връзка със замърсяването на водите на язовир „Студен кладенец“, където продължава да измира рибата“.

Както вече 24rodopi.com писа, първият сигнал за мъртва риба в големи количества по бреговете на язовира и водата беше подаден на 18 май. До днес институциите не можеха с категоричност да посочат причината на измирането на рибата.

На 11 юли в Кърджали се проведе работна среща по казуса, като тогава експертите посочиха, че бактериологична болест е най-вероятната причина за измирането на рибата в акваторията на яз.“Студен кладенец“. 

Новината на 24rodopi.com потвърдена! Задържани са две лица за замърсяването на язовира! – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0