Първо в 24rodopi.com: Съдят фермер за убит от ток дояч на крави край Широко поле

Първо в 24rodopi.com: Съдят фермер за убит от ток дояч на крави край Широко поле

24rodopi.bg/Криминале Фермер е обвиняем за смъртта на дояч на крави, наетият работник е починал след поразяване от електрически ток, научи 24rodopi

24rodopi.bg/Криминале

Фермер е обвиняем за смъртта на дояч на крави, наетият работник е починал след поразяване от електрически ток, научи 24rodopi.com.

Делото, което ще се гледа в Окръжния съд в Кърджали, е образувано по внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура срещу Ю. М. С. от село Широко поле.
61-годишният мъж е предаден на съд за това, че в землището на Широко поле, в стопанисван от него като земеделски стопанин животновъден обект – кравеферма за отглеждане на крави и телета, по непредпазливост причинил смърт на работещия в кравефермата му като дояч на крави С. Г. М., на 68 години от село Болярци.
Според прокуратурата, „смъртта е настъпила в резултат от поразяване от електрически ток, чрез действия, които спадат към правнорегламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, която той нямал право да упражнява, като не спазил нормативни изисквания по наредби и нормативно регламентираните правила за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.

COMMENTS

WORDPRESS: 0