Първо в 24rodopi.com: „Рушветчията“ от Паспортна, който се лекува в здравно заведение към затвора, излиза на свобода!

24rodopi.bg/Общество Задържаният за даване на подкуп на служител на МВР излиза от ареста. Мярката за неотклонение „задържане под стража“ бе изменена

24rodopi.bg/Общество

Задържаният за даване на подкуп на служител на МВР излиза от ареста. Мярката за неотклонение „задържане под стража“ бе изменена в по-леката – „подписка“.

Определението на Окръжния съд в Кърджали бе потвърдено и от апелативните магистрати в Пловдив след като бе обжалвано от държавното обвинение.

По време на самото заседание стана ясно, че обвиняемият е на лечение в специализирано заведение към затвора.

В съдебната зала се случи и куриоз. Апелативен прокурор обяви, че счита „актът на първа инстанция за абсолютно правилен“, правейки по този начин работата на адвокатите на задържания още по-лесна.

„Според обвинението, повдигнато по отношение на С. – той е дал неустановена сума на неустановено длъжностно лице. Т.е. предлага се на съда да търси наличието на обосновано предположение за това, че е дадена неустановена сума на неустановено длъжностно лице. Това е пълен правен абсурд, който няма как да бъде толериран по делото и правилно е подходил окръжният съд в производството по чл. 65 НПК“, посочи в заседанието апелативен прокурор.

Припомняме, че С.С. бе задържан през март при съвместна акция на служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ и ОДМВР-Кърджали на територията на РУ-Момчилград.

За срок до 24 часа бяха задържани двама души, единият от които е служител в участъка в Джебел.

Според обвинението, мъжът опитал да подкупи работещ в Паспортна служба.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0