Първо в 24rodopi.com: Кърджалиец е арестуваният с пистолетите на границата!

24rodopi.bg/Темата+ Кърджалиец отново е замесен в контрабанда на оръжие. 47-годишният, който бе задържан с 35 пистолета на „Капитан Андреево“, е ро

24rodopi.bg/Темата+

Кърджалиец отново е замесен в контрабанда на оръжие. 47-годишният, който бе задържан с 35 пистолета на „Капитан Андреево“, е родом от областния град, научи 24rodopi.bg.

Мъжът е с двойно гражданство – българско и турско, той обаче нямал никаква адресна регистрация в страната.

Както вече писахме, 35 пистолета са открили митничари на пункта „Капитан Андреево“ при проверка на микробус „Фолксваген“ с чужда регистрация. Той е бил управляван от М.М., който пътувал сам от Турция за Германия, съобщават от Агенция „Митници“. По метода „анализ на риска“ микробусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в естествени кухини на превозното средство – в лявата врата и около двигателния отсег, митническите служители откриват 35 пистолета и 3 празни пълнителя за такива оръжия. Още един такъв празен пълнител, митнически служител при извършване на личен преглед на водача, намира в якето му.

Контрабандно пренасяните огнестрелни оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. На шофьора М.М. на 47 г. е повдигнато обвинение по чл.242, ал.1,буква „Г“ от НК. В хода на разследването е установено, че контрабандно пренесените огнестрелни оръжия са самоделно направени и са годни за употреба, посочват от Апелативната прокуратура.

Припомняме, че 52-годишен кърджалиец бе задържан при акция на полицията през март с 49 бойни пистолета. Нелегалното оръжие достигнало Кърджали от Турция и било предназначено за Германия. Операцията бе проведена след като мъжът предал кашоните на водач на бус, който да ги транспортира до Западна Европа, като било посочено, че ще пренася кухненска посуда. За пратката били заплатени 60 евро.

Тогава разследващите посочиха, че брандът на оръжията е бразилски. Експертизата пък установи отпечатъци на четири лица по пистолетите, едните от които на кърджалиеца.

През юли той се призна за виновен и получи условна присъда.

COMMENTS

WORDPRESS: 0