Първо в 24rodopi.com: Без нова спортна зала?! Забавянето оскъпило проекта с над 3 млн. лева, а пари няма!

Първо в 24rodopi.com: Без нова спортна зала?! Забавянето оскъпило проекта с над 3 млн. лева, а пари няма!

24rodopi.bg/Общество На този етап в Кърджали може да бъде изградена „половин“ спортна зала, но не и цяла. Забавянето на реализацията на проекта с бли

24rodopi.bg/Общество

На този етап в Кърджали може да бъде изградена „половин“ спортна зала, но не и цяла. Забавянето на реализацията на проекта с близо пет години го е оскъпило с над 3 млн. лева заради инфлацията, поскъпването на строителните материали.

Това посочиха за 24rodopi.com източници от Спортното министерство.

Към момента допълнително финансиране не е предвидено, а това може да се случи след предстоящите избори и евентуално сформиране на редовно правителство.

Припомняме, че новината за изграждане на ново съоръжение от такъв тип в Кърджали бе обявена през май 2018 година. В края на октомври 2019-та пък бе направена първата копка край старата зала „Арпезос“. На нея присъства тогавашният спортен министър Красен Кралев.

Осигурените средства за строежа на ново съоръжение за всички видове спорт бе в размер на 3 600 000 лева. Те бяха преведени на компанията-възложител „Национална спортна база“ ЕАД, която да стопанисва базата. Бе издадено и разрешително за строеж.

По груби изчисления, за да да се реализира проектът към настоящия момент, то ще са необходими над 6,5 млн. лева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0