Първо в 24rodopi.com: Арх. Делин Запартов е обвиняем, остава на свобода срещу 15 000 лева

Първо в 24rodopi.com: Арх. Делин Запартов е обвиняем, остава на свобода срещу 15 000 лева

24rodopi.bg/Общество Арх. Делин Запартов е привлечен като обвиняем, научи 24rodopi.com. Припомняме, че главният архитект на Община Кърджали Делин За

24rodopi.bg/Общество

Арх. Делин Запартов е привлечен като обвиняем, научи 24rodopi.com.

Припомняме, че главният архитект на Община Кърджали Делин Запартов бе доведен от полицаи в сградата на Областната дирекция на 19 август м.г. по проверка на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ за престъпление по служба.

Скандалът със строителните разрешения в Кърджали гръмна, когато бе задържан предприемачът З. П. – Шела. Според разследващи, в периода февруари-август м.г. той поискал неследваща му се облага в размер на 50 000 евро от строителния предприемач Б. М., за да упражни влияние при вземане на решение от страна на главния архитект на Кърджали Делин Запартов при издаването на разрешение за строеж на сграда. Става въпрос за кооперация в района на „Горубсо“.

Вчера Запартов и привлечен като обвиняем за това, че поискал и взел от две физически лица от град Кърджали парична сума в особено големи размери, споделиха пред 24rodopi.com отлично информирани източници.

За това обвинение му е определяна мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 15 000 лева.

Второ обвинение има срещу Запартов, което е за вземане на подкуп в съучастие с Шела.

COMMENTS

WORDPRESS: 0