Първо в 24rodopi.com: 15-годишният, убил старица, влиза в съда на 17 март!

24rodopi.bg/Общество Тийнейджърът, който блъсна и уби с лек автомобил възрастна жена в Кърджали, влиза в съда. Делото е насрочено за 17 март, научи 2

24rodopi.bg/Общество

Тийнейджърът, който блъсна и уби с лек автомобил възрастна жена в Кърджали, влиза в съда. Делото е насрочено за 17 март, научи 24rodopi.com.

Както вече писахме, до 5 години затвор може да получи като наказание 15-годишният. Момчето е привлечено към наказателна отговорност, повдигнати са му и обвинения. Той ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост като неправоспособен водач.

По този член от НК наказанието е от 3 до 15 години лишаване от свобода. Поради факта, че извършителят е непълнолетен, законът предвижда редукция, като наказанието ще бъде отмерено в границите до 5 години затвор.

Припомняме, че експертизата е посочила, че 15-годишният напълно е съзнавал свойството и значението на постъпката си и е можел да ръководи действията си.

Трагичният инцидент стана вечерта на 4 юли м.г. в Кърджали. При него загина жена на 83 години.

Тийнейджърът управлявал лека кола, в която пътували още двама младежи. Автомобилът се движел по булевард „Беломорски“, насочил се към Индустриалната зона и непосредствено след жп прелеза 15-годишният завил рязко надясно към т. нар. „Върбалак“, до старата картинг писта. По тесния участък вървяла 83-годишната жена. Тя се прибирала от градинката си, когато била блъсната.

На снимката: Мястото на инцидента

COMMENTS

WORDPRESS: 0