Първи звънец за 565 деца в Джебел! Кметът: Основна цел – здрави, знаещи и можещи млади хора!

Първи звънец за 565 деца в Джебел! Кметът: Основна цел – здрави, знаещи и можещи млади хора!

24rodopi.bg/Джебел/Образование „Знанието, което могат да предадат учителите на учениците, е най-голямото богатство. Използвайте го, за да преодоляват

24rodopi.bg/Джебел/Образование

„Знанието, което могат да предадат учителите на учениците, е най-голямото богатство. Използвайте го, за да преодолявате трудностите и изпълнявате своите мечти. Пожелавам ви търпение и воля за мечтите, да развивате таланта си и да бъдете достойни граждани на Джебел, България, Европа и света. Нека си пожелаем една успешна учебна година за нашите деца. Нека в родните ни училища растат и се развиват здрави, знаещи и можещи млади хора, които с увереност да следват мечтите и постигат целите си!“.

Това пожела на всички ученици в община Джебел кметът Неджми Али.

565 деца прекрачиха прага на училища в общината. Първолаците са 55, всеки един от тях получи подарък от кмета-комплект с учебни помагала.

Във всяко учебно заведение на територията на община Джебел имаше представители на Общината  – зам.-кметове, секретар, директори и началници на отдели, които приветстваха учениците и учителите за първи учебен ден от името на кмета.

Неджми Али откри новата учебна година в Средно училище „Христо Ботев“ в общинския център.

„Една от основните ни цели като Община е в родните ни училища и детски градини да растат и се развиват здрави, знаещи и можещи млади хора, които с увереност да следват мечтите и постигат целите си. Ето защо ние продължаваме със своята ангажираност за подобряване и модернизиране на образователната инфраструктура в община Джебел. Превръщаме училищата и детските ни градини в по-желана територия, в място, където е възможно да се предоставя качествено образование и възпитание“, посочи общинският кмет.

Неджми Али припомни отново за придобивката на СУ „Христо Ботев“-модерният СТЕМ център за иновативно обучение. Както и за модернизацията на спортните бази, ремонтните дейности в читалищата в Джебел, Припек и Мишевско.

„Убеден съм, че най-сигурната инвестиция на всяка една нация е инвестицията в образованието и нейната наука. Да не забравяме, че икономическото развитие на всяка една държава винаги започва от ученическия чин и от класната стая.

Пожелавам на всички една успешна, здрава и вдъхновяваща учебна година!“, завърши Неджми Али.

COMMENTS

WORDPRESS: 0