Партия „МЕЧ“ се цели в 5-ия мандат в Кърджали

24rodopi.bg/Политика Партия „Морал, Единство, Чест“ (МЕЧ) си е поставила за цел спечелването на 5-ия мандат в 9-ти Кърджалийски Многомандатен избират

24rodopi.bg/Политика

Партия „Морал, Единство, Чест“ (МЕЧ) си е поставила за цел спечелването на 5-ия мандат в 9-ти Кърджалийски Многомандатен избирателен район (МИР). Това стана ясно на вчерашната регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) на формацията на юриста Радостин Василев.

„Заедно с част от членовете на Изпълнителния съвет на партията депозирахме 5005 подписа в ЦИК. Ние няма да си позволим да подведем или излъжем хората, които ни се доверяват“, сподели инж. Георги Чепишев, кърджалиецът, който вече е бил народен представител от родния край.

Ако МЕЧ преодолеят 4-процентната бариера и влязат в 50-ото Народно събрание, при резултат от около 700 гласа в 9-и МИР, петият мандат (ДПС отново ще спечели 4 мандата) вероятно ще попадне в ръцете на новата политическа сила. Това позволява системата за разпределение на мандатите „Хеър-Ниймайер“.

Кърджалиецът Георги Чепишев е част от ръководството на партията. Той е председател на Контролния съвет на МЕЧ.

Свързан с Кърджали е и лидерът Радостин Василев, който беше адвокат на футболния клуб „Арда“ и неговата кантора осъществи много от трансферите на известни футболисти.

COMMENTS

WORDPRESS: 0