Партиите се разбраха за съставите на СИК, 170 секции в Кърджали

Партиите се разбраха за съставите на СИК, 170 секции в Кърджали

24rodopi.bg/Политика Представителите на местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 49-то Народно събрание, се споразумяха

24rodopi.bg/Политика

Представителите на местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 49-то Народно събрание, се споразумяха за съставите на СИК на територията на община Кърджали, разпределението на председателските, заместник-председателските и секретарските места.

Консултациите във връзка с предстоящия вот за местна власт се проведоха в гостната на Общината при секретаря на общинската администрация Себахатин Риза, упълномощен от кмета доц. д-р Хасан Азис с нарочна заповед.

В консултациите участваха представители на ПП „ДПС“, Коалиция  „ГЕРБ – СДС“, Коалиция ПП-ДБ, ПП„Възраждане“ , Коалиция  “ БСП за България“ и ПП „ИТН“.

Стана ясно, че вотът за местна власт на 29 октомври ще се проведе в 170 секционни избирателни комисии на територията на община Кърджали. 56 от тях са 9-членни с над 500 избиратели и 114 са 7-членни с до 500 избиратели. Допълнително предстои да бъдат определени секциите в здравни заведения, както и подвижните избирателни секции.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0