Парламентът не избра шеф на Здравната каса – 59 гласа за Жени Стайкова

24rodopi.bg/Политика Парламентът не успя да избере нов управител на Националната здравноосигурителна каса. Само 59 народни представители подкрепиха е

24rodopi.bg/Политика

Парламентът не успя да избере нов управител на Националната здравноосигурителна каса. Само 59 народни представители подкрепиха единствената кандидатура за шеф на НЗОК – кърджалийката проф. Жени Стайкова. 147 депутати гласуваха „въздържал се“, а 17 – „против“.

Номинираната за управител на Касата от ГЕРБ-СДС Иванка Динева депозира в парламента отказ от участие в надпреварата, поради лични причини.

Предстои да се стартира нова процедура за избор на управител на Здравната каса.

Макар да обеща, че, ако бъде избрана за управител на НЗОК, ще направи всичко възможно да постигне консенсус с различните браншови, съсловни организации, министерството на здравеопазването, Стайкова не получи необходимите гласове. „Ние сме със застаряваща нация, с хронични заболявания. Мисля, че трябва да се дадат повече средства на извънболничната помощ. Тази помощ е много по-евтина“, заяви Стайкова. По думите й здравето е безценно и няма цена. „Считам се за експерт в тази област, доказала съм, че мога да работя с различни правителства“, каза кандидатът за шеф на НЗОК.

COMMENTS

WORDPRESS: 0