Парламентарният шеф на БСП в Кърджали – местните избори, войната, „македонския въпрос“

Парламентарният шеф на БСП в Кърджали – местните избори, войната, „македонския въпрос“

24rodopi.bg/Политика В сърдечна атмосфера, с много въпроси, предложения, споделяне на проблеми, позиции протече срещата на председателя на парламен

24rodopi.bg/Политика

В сърдечна атмосфера, с много въпроси, предложения, споделяне на проблеми, позиции протече срещата на председателя на парламентарната група на БСП Георги Свиленски с областното ръководство на партията в Кърджали.

Организираната среща е  част от националната обиколка на ръководството на БСП по региони за срещи със структурите на левицата по места.

Председателят на областната структура Милко Багдасаров представи  организационното и материално състояние на общинските структури в региона. Дискутирани бяха темите относно готовността на областната структура за предстоящите местни избори, търсенето на формули, начини и инициативи за разширяване на подкрепата сред обществото, както и взаимоотношенията с други партии и организации в региона. Обсъдени бяха основните политики на БСП в управлението на страната, особено тези в социалната сфера, които се посрещат положително от обществото. Не бяха подминати и темите като войната в Украйна , позицията за Северна Македония .

Народният представител Георги Свиленски бе категоричен: „Позициите на БСП за Северна Македония и Украйна са ясни, принципни, категорични и последователни. БСП е за мирно решение на военния конфликт в Украйна. ДА за хуманитарна помощ за украинския народ, но не и да бъде  предоставена военна помощ“.

Социалистите поздравиха за ползотворната работа депутатите от парламентарната група на „БСП за България“, която независимо от малкия  си брой  умело защитава позициите и политиките на партията в Народното събрание.

COMMENTS

WORDPRESS: 0