„Отвлече детето, открадна документите ми!“… 371 брака в селата, 160 развода, някои зад граница

„Отвлече детето, открадна документите ми!“… 371 брака в селата, 160 развода, някои зад граница

24rodopi.com/Общество/Регион „Проявяваше агресия, отвлече детето, открадна личните ми документи и тези на сина ми. Благодарение на действията на поли

24rodopi.com/Общество/Регион
„Проявяваше агресия, отвлече детето, открадна личните ми документи и тези на сина ми. Благодарение на действията на полицията и прокуратурата ми бяха върнати“.
Обвинение в съда от жителка на региона към бившия й съпруг, работещ като шофьор в Белгия.
Двамата сключват брак у дома, в Момчилградско. Преди 6 години обаче следва развод в Кралство Белгия. Жената се прибира у дома, на село, заедно с детето си. Мъжът така и не проявил интерес към сина си. Не пращал пари, не го търсил, дори да се видят по различните приложения на мобилните устройства, твърди жената.
Тя не ми дава да видя детето. Аз разполагам с по-голям потенциал да му осигуря нужните условия и среда за развитието и възпитанието му“, пък е отговорът чрез адвокат от страна на бащата.
Поредна гурбетчийска драма, преминала в съда в региона. Развод и определяне на правата над детето.
Според статистиците, сключените бракове в рамките на година в област Кърджали са 624, като интересното е, че техният брой е по-голям в селата – 371. Разводите в региона за същия период от време са 160, като съюзите се пропукват най-вече в градовете – 83 разтрогнати брака спрямо 77 в селата. Кърджали обаче е в челото по брой сватби на глава от населението в страната. Статистиката не отчита пресъставените бракове в общините, сключени зад граница от двойки в региона. Те са два пъти повече от тези в региона.
Един развод се пада на 3,9 брака в региона. Като дела, свързани с раздели, съдът в Момчилград пък води убедително пред останалите съдебни райони.
Обичайните драми при тези съдебни казуси са свързани с попечителството над децата, разрешението за излизане зад граница, заради превърналия се в символ на гурбета регион на Родопите.
Неразбирателството между родителите пък дори е в основата на нелицеприятни случки./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0