Отново усмивки в Одрин: Българите пак са при нас, пълнят колите със стока, правят си PCR за 22 лева и се връщат доволни

Отново усмивки в Одрин: Българите пак са при нас, пълнят колите със стока, правят си PCR за 22 лева и се връщат доволни

24rodopi.bg/Общество Усмивките отново се връщат по лицата на одринските търговци, след като нашенци постепенно възстановяват трафика към прословутия

24rodopi.bg/Общество

Усмивките отново се връщат по лицата на одринските търговци, след като нашенци постепенно възстановяват трафика към прословутия „Улус пазар“ – хем за евтина стока, хем за евтин PCR тест.

„Изискването за ваксинационен сертификат и диагностичен PCR тест в рамките на 72 часа след завръщането в България, временно отдръпна хиляди от пътуване до Одрин с цел търговия. Но решението е намерено – българите отново пазаруват тук, правят си PCR на турска територия и се връщат в България с пълни багажници“, пишат местните медии.

Между 600 и 700 лири е тестът в България, докато в Одрин е само 170 турски лири, отбелязват медиите.

„Тестовете, които се правят в здравния център на „Капъкуле“ са надеждни, а резултатите излизат бързо, за около час и половина“, обяснява д-р Бюлент Хавза.

„В България е скъпо, около 80-90 лева излиза един тест, тук е за 20-22 лева. Налага се да почакаме малко повече, но предпочитам 2 часа търпение, отколкото да се дадат толкова много пари за една проба. Имам 4 ваксини, но България иска и PCR“, казва нашенецът Емин Тунджа.

Снимки: DHA

COMMENTS

WORDPRESS: 0