Отново миризма на тор в Момчилград, Общината с предписание към обект в Багрянка

Отново миризма на тор в Момчилград, Общината с предписание към обект в Багрянка

Служители от екоотдела на община Момчилград и на РИОСВ - Хасково реагираха на сигнал, получен в събота, за миризма в покрайнините на града. В понеделн

Служители от екоотдела на община Момчилград и на РИОСВ – Хасково реагираха на сигнал, получен в събота, за миризма в покрайнините на града. В понеделник е извършена съвместна проверка в промишлен обект край село Багрянка. Установено е наличието на специфична миризма около стадиона и при табелата за изхода на града. На територията на обекта край Багрянка също е усетена специфична миризма на птича тор. При огледа на площадката проверяващите констатираха, че се извършва реконструкция на съоръженията, а служители на обекта обясниха, че целта са технологични подобрения на системата за пречистване на отпадъчни газове. Уверенията са, че реконструкцията на пречиствателните съоръжения трябва да приключи към средата на месец март.

При съвместната проверка е дадено предписание, което трябва да се изпълни до 31 март.

От ръководството на община Момчилград са категорични, че ако в посочения срок не бъдат взети мерки и обектът продължи да бъде източник на миризми, ще бъдат предприети всички позволени по закон действия, за да се защитят интересите на хората в района.

На снимката: Протест в Момчилград през януари м.г. отново заради задушлива миризма от птича тор

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0