Отложиха делото за ареста на Делин Запартов

Отложиха делото за ареста на Делин Запартов

24rodopi.bg/Темата+ Заболяване на главния архитект на Кърджали Делин Запартов отложи делото за неговото задържане. Съдът в Кърджали ще гледа през окт

24rodopi.bg/Темата+

Заболяване на главния архитект на Кърджали Делин Запартов отложи делото за неговото задържане. Съдът в Кърджали ще гледа през октомври жалбата му срещу 24-часовото задържане.

Припомняме, че главният архитект влезе в Областната дирекция на полицията около 13.30 часа на 19 август, съпроводен от двама служители на реда, и бе освободен на следващия ден по обяд.

Както първи 24rodopi.bg писа, главният архитект на Кърджали се оказа ключова фигура в корупционен скандал около издаването на строителни разрешения. Запартов остана за едно денонощие в полицията, след като преди това за 24 часа бе задържан Златко Петков – Шела, който поискал 50 000 евро от строителния предприемач Баяр Мехмедали, за да може да стартира изграждането на строителна кооперация в района на „Горубсо“.

Икономическа полиция е иззела досиета на строителни проекти от кабинета на главния архитект на Кърджали. Операцията е проведена в Общинска администрация в петък, а общинари разкриха, че над 30 са изнесените папки.

Запартов е в болничен отпуск до 27 септември. В следващите дни ще стане ясно дали той се самоотлъчил от работа от 22 до 24 август. Дисциплинарна комисия трябва да се произнесе дали главният архитект трябва да бъде отстранен от работа или има уважителни причини за отсъствието си между задържането му и излизането в болничен отпуск. В момента временен главен архитект е Танер Моллаахмед.

COMMENTS

WORDPRESS: 0