Отлагат новите цени за услугата „Траурен ритуал“ в Кърджали

Отлагат новите цени за услугата „Траурен ритуал“ в Кърджали

24rodopi.бг/Кърджали Темата „Нови цени за най-тъжния ден“ отпада от дневния ред на заседанието на Общинския съвет в Кърджали на 31 март. Отлага се пр

24rodopi.бг/Кърджали

Темата „Нови цени за най-тъжния ден“ отпада от дневния ред на заседанието на Общинския съвет в Кърджали на 31 март. Отлага се приемането на нова Номенклатура и цени на основните услуги предлагани в ОП ”Обредни дейности” към община Кърджали. Това е новината от заседанията на Постоянната комисия по икономическа политика и Постоянната комисия по бюджет и финанси, предаде репортер на 24rodopi.bg.

Както вече писахме, от общинското предприятие „Обредни дейности“ настояват скок на цените на погребалните услуги от 10 до 77 лева. В мотивите за ценовите корекции е посочено, че това се дължи на на инфлацията, а също така и по този начин ще се подобри поддръжката на гробищните паркове.

Изкопаването на нов гроб ще струва 190 лева, вместо 126,90 лв. Ползването на старо гробно място за вторично погребение е калкулирано на 230 лева, вместо досегашните 153,77 лева. Час наем за ритуална зала става 36 лева, като увеличението е с близо 12. Изкопаването на мюсюлмански гроб ще струва 170 лева вместо 115,37 лева.

15-годишното ползване на гробно място става 30 лева, а за вечни времена – 150 лева.

Абсолютно всички дейности, свързани с погребална дейност, се увеличават, включително труда на носачите – 40 лева до 3 етаж и по-десет за всеки следващ или за особено „тежки покойници“, е посочено в плана.

COMMENTS

WORDPRESS: 0