Откриха реновираното читалище в Припек

Откриха реновираното читалище в Припек

24rodopi.bg/Регион Празнична вечер в джебелското село Припек, където бе открито реновираното местно читалище. Създаденото през 1963 година народно ч

24rodopi.bg/Регион

Празнична вечер в джебелското село Припек, където бе открито реновираното местно читалище.

Създаденото през 1963 година народно читалище „Димитър Благоев“ отвори врати след ремонт на зала, сцена, кабинети, покрив. Интересът към тържеството бе голям – най-нетърпеливите заеха реновираните столове, а в залата имаше правостоящи.

„От първия ден на мандата аз и моят екип работим за облагородяването на Припек, но целта ми е била също така да елиминирам наслоените през годините разделителни линии. Бил съм евродепутат и мога да ви кажа, че там разделителни линии няма. Смея да твърдя, че това е преодоляно тук и заедно, с доверие, променяме нашата община“, каза в приветственото си слово кметът на общината Неджми Али.

Той акцентира върху случващата се промяна в едно от големите села в областта, като подчерта, че екипът му работи за реализиране на проекти с европейски средства.

„Европа дава пари, но не ги предоставя на килограм. От средствата ще се възползват само знаещи и можещи, хора и институции с капацитет“, каза кметът на Джебел пред припекчани.

Неджми Али информира, че България все още не е усвоила средства по Плана за възстановяване и устойчивост, нито пък по европейските програми в различните направления.

„Все още нито една европейска програма още не е стартирала. 22 милиарда евро чакат да бъдат усвоени, а проблемите за решаване са много. Да погледнем само в Припек – училището, детската градина и т. н. Затова с нашия екип се подготвяме интензивно за старта на закъсняващия у нас програмен период 2021-2027“, отбеляза още кметът на Джебел.

COMMENTS

WORDPRESS: 0