Отчет на сезона: Без купон заради Ковид-19, но с 282 отстреляни прасета, 30 лисици, вълк и чакал

Успешен ловен сезон отчете Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ в Ардино. Отстреляни са общо 282 диви свине, от които над 20 с трофейни глиги, 30 лис

Успешен ловен сезон отчете Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ в Ардино. Отстреляни са общо 282 диви свине, от които над 20 с трофейни глиги, 30 лисици, един вълк и един чакал. Ловците от дружинка „Ардино 2“ са първенци с отстреляни 80 диви прасета. На второ място са ловците от дружинка „Млечино“ – 60 броя, а на трето с 50 глигана са ловците от дружинка „Бял извор“.

Председателят на ЛРС „Бели брези“ Шахин Байрамов заяви, че добрите резултати се дължат на упорития и всеотдаен труд на ловците, които се грижат целогодишно за дивеча. „През отминалия сезон не са допуснати никакви инциденти по време на лов. Разселени бяха 19 елен-лопатара по ловните полета на дружинките с цел разнообразяване на дивеча. Поздравявам всички членове на сдружението за успешния сезон и им благодаря за грижите, които полагат за опазване на дивеча“, заяви Байрамов. Той отбеляза, че за втора поредна година заради пандемията от COVID -19  не могат да проведат традиционната ловна вечеринка след края на ловния сезон.

Председателят на ЛРС „Бели брези“ пожелава на всички колеги и техните семейства много здраве, късмет и „Наслука” през следващия ловен сезон! Той напомня на ловците, че е желателно да заверят членските си карти и ловни билети до края на февруари, според изискването по Закона за лова и опазване на дивеча.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0