От скандален запис, пуснат от ИТН: Министър убеден, че кабинетът ще оцелее и без отцепниците

От скандален запис, пуснат от ИТН: Министър убеден, че кабинетът ще оцелее и без отцепниците

24rodopi.bg/Политика Управляващата тройна коалиция си осигурила подкрепа в пленарна зала за кабинет на малцинството и затова от „Продължаваме промяна

24rodopi.bg/Политика

Управляващата тройна коалиция си осигурила подкрепа в пленарна зала за кабинет на малцинството и затова от „Продължаваме промяната“ не държали толкова на подкрепа от отцепилите се от партията на Слави Трифонов.

Това е новина от скандален запис, който хората на Трифонов пуснаха пред журналисти. Йорданов твърди, че това е разговор между спортния министър в оставка Радостин Василев и депутата от ИТН Христина Иванова. От записа става ясно, че Иванова е убеждавана от Василев да се отцепи от политическата сила, а той самият казва: ”Щом си категорична, че не искаш, ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС”.

„Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт. Затова ние като свободни и демократични хора – заставаме пред вас с лицата си. Ние няма какво да крием. Това заяви депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов по време пресконференция на партията.

„Слушах пламенно слово на г-н Радостин Василев, но в момента на едната везна в публичното пространство стоят инсинуациите и лъжите, а от другата страна, сядаме ние, които ще коментираме само и единствено фактите и истината. В този момент сме подложени на натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев използва и изгуби вашето време, за да говори всевъзможни измислици“, допълни народният представител.

От записа, който Тошко Йорданов пусна, става ясно и, че Василев отправя заплахи към Иванова:

„Идвам да те взема лично. Правя го за твое добро, не ме предавай и ти. Ако не си подай молбата и напускаш Народното събрание. Защото иначе аз ще ти пратя хора и те ще ти направят молбата. Няма да ставаме от ПП, даже няма да ги подкрепяме. Те си имат от другаде подкрепа. Ние си изразяваме нашата воля. Бъди спокойна, всичко ще мине, няма да те заблуждавам. Уплашиха ли те? Щом си категорична, че не искаш, ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. Ще видиш, че ще го направиш“.Снимка: news.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0