От полицията в Джебел през 25-годишни сигнали до Околовръстното – какво чу „Промяната“ в Кърджали (видео)

От полицията в Джебел през 25-годишни сигнали до Околовръстното – какво чу „Промяната“ в Кърджали (видео)

24rodopi.bg/Регион Кърджали иска на първо място изграждането на околовръстен път. Това научиха от жители на града край Арда и журналисти народният п

24rodopi.bg/Регион

Кърджали иска на първо място изграждането на околовръстен път.

Това научиха от жители на града край Арда и журналисти народният представител Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната“, който е председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание, колегата му от Хасково Лозко Лозев и премиерският съветник Димитър Илиев.

И още: Държавата трябва да продължи ремонта на алтернативния маршрут на трансграничния коридор №9, който минава през Джебел и Рогозче; вътрешният министър на отмени заповедта за закриване на Районното управление на полицията в Джебел; АПИ да отпусне средства за ремонт на пътя край Стоманци, който бе отнесен от свлачище; Да се осигури финансиране и за други пътни артерии.

 „Околовръстният път на Кърджали е един от проблемите, който ще поставя пред председателя на Управителния съвет на Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Тодор Василев идната седмица, защото за да се случи нещо, трябва да се завърши цялата процедура“,  обеща на брифинг каза пред журналисти в Кърджали.

Средства за мегастроителството има, но забавянето се дължало на корекциите на проекта и продължаващите отчуждителни процедури.

„Средства, виждате, че има от гледна точка на това, че бюджета на АПИ е над милиард. Проблемът е, че не е готов и завършен като проект“, обясни Ананиев и допълни, че с конкретните детайли по проекта ще се запознае след срещите си с шефа на АПИ и с министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

11 души разговаряха с Ананиев, като сред тях и представители на Община Джебел и хотелиери от Главатарци.

Част от поставените казуси били с 25-годишна предистория, като касаели желанието на кърджалийци за ремонт на улицата им.

Всички сигнали бъдат проверени и адресирани до съответните институции, поясни Ананиев.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0