От опцията „да победиш Хасан Азис“, през хубавата заплата, до „министър на Източните Родопи“! Какво работи един областен управител

От опцията „да победиш Хасан Азис“, през хубавата заплата, до „министър на Източните Родопи“! Какво работи един областен управител

24rodopi.com/Коментари А какво работи областният управител? Актуален въпрос, зададен ни от политик. Нов политик. От позицията на областен упр

24rodopi.com/Коментари

А какво работи областният управител?

Актуален въпрос, зададен ни от политик. Нов политик.

От позицията на областен управител навремето Пламен Иванов направи така, че ДПС инкасира три загуби в „Бастиона на Доган“. Румен Димитров победи Расим Муса в битката за кмет на Кърджали. Валентин Манев спечели вота в Кирково, а №1 в Момчилград стана недепесарят Сали Шабан, да почива в мир.

Пламен Иванов от СДС реално направи пробив в региона, в който дори по тепетата от километри се виждат изписаните с бели камъни букви Д-П-С. Това, което Вежди Рашидов разказва в столицата, как победил Движението в Кърджали не отговаря на истината, меко казано. Скулпторът просто беше назначен от Бойко Борисов за депутат, вписвайки го за водач на листата. 

По времето на Бисер Николов бе отворен за движение проходът „Маказа“.

Никола Чанев пък „тровеше“ кметове на ДПС и „дебнеше“ Хасан Азис, като граничарско куче.

Сегашният Даниел Делчев има толкова много плюсове, че със сигурност ще стигне до балотаж на следващите кметски избори в Кърджали, но… Но Делчев ще се върне в бизнеса тази седмица, защото не е кадър на „Продължаваме промяната“. Както вече 24rodopi.com писа, човек на новата формация ще бъде областен управител.

Всеки един от изброените, а и от спестените, стажували като „човек на правителството в региона“, може да даде възможно най-точния отговор на питанката „Какво работи и за какво се бори един областен управител?“.

Този, чийто ответ започва с думи от рода на „в автобиографията си ще пишеш с кеф, че си бил областен управител и това ще ти отваря врати“, то той е бил само един заплатаджия.

От там нататък излизаме от режима на консуматора на всичко онова, което дава този пост, преминаваме през света на живуркащата особа в по-непретенциозната част на „Белия кораб“, стигаме до типичните колекционери на служби за прословутото CV, но които искат да оставят и някаква диря, и стигаме до върха, който е видим само за амбициозен, но човек с качества и харизма – министърът на Източните Родопи.

Свободен избор за нов областен управител!

P.S. Понеже област Кърджали е единствената, която не се представлява в Народното събрание от депутат от властовата коалиция, а освен това няма и министър с корени от Източните Родопи, новият областен управител трябва от първа среща с големия началник в столицата да плаче за изграждането на Обходния път. И за още куп „дребни“ детайли, които обаче са на първите места в списъка на обикновения жител на региона при размислите му в посока „Да остана или да си вдигна чукалата от това изоставено място?!“

COMMENTS

WORDPRESS: 0