От клакьорите на Борисов до дисидента: Защо списъкът „Габровски“ мирише на провал

От клакьорите на Борисов до дисидента: Защо списъкът „Габровски“ мирише на провал

24rodopi.bg/Коментари/Политика На 116 депутати вече разчитал кандидатът от мандата на ГЕРБ за министър-председател проф. Николай Габровски. Към групи

24rodopi.bg/Коментари/Политика

На 116 депутати вече разчитал кандидатът от мандата на ГЕРБ за министър-председател проф. Николай Габровски. Към групите на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход“ прикачват и „пискливото от БСП“. Нужни били и малко кръшкачи от пленарно заседание и кабинетът щял да мине.

Наглед лесна задача, но самите депутати, на които им е заповядано да подкрепят Габровски, Плугчиева, Тачева и останалите, някак си не вярват, че мечтата на Бойко Борисов ще се сбъдне.

 

По темата за новите кандидати за министри, един от най-четените постове е на дисидента Петър Бояджиев:

Какво чета!? Заместник министър председател – Меглена Плугчиева. Абе, от кал да си, ама ДС да си.

Ще ви разкажа една случка. Госпожата беше депутат по време на Жан Виденов. Тогава председател на парламента бе Благовест Сендов. Както е известно аз бях негов най-близък съветник, колкото и странно да звучи. И така един ден се запътвам към вратата на кабинета му, а от там срещу мен  излиза зачервена и бясна Мегленката. Влизам и виждам, че Благовест е също много ядосан.

-Какво става?

-Тази си мисли, че аз съм като оня глупак немският посланик и дошла да ми предлага да ме води на лов във ловните хижи на горското. Не само ѝ отказах, но и я изгоних и не искам да я виждам повече тук в кабинета ми.

Все още не разбирам и питам, какво общо има тук немският посланик.

-Ами заради него е станала депутат.

Пак недоумявам.

Ами като е била в министерството на земеделието е отговаряла за международните връзки и така го завела…

Текстът продължава, но не е за тук. Хем става страшно, хем не е прилично.

 

Анализаторът Иван Бакалов:

От проектокабинета Габровски най-много ме забавлява кандидатурата на Прошко Прошков за министър на транспорта. Той е рекордьора от всички кандидати по политическо номадство.

Беше от ДСБ, стана кмет от коалиция ДСБ-СДС и тикна ГЕРБ в общината, мина през “България на гражданите” на Меглена Кунева, стана общински съветник от ГЕРБ, сега се е издигнал до кандидат за министър“, допълни той.

Има и други като Миглена Тачева и Меглена Плугчиева, които са стари политически хиени, били са вече министри и сега са склонили да ги употребят в мандат на ГЕРБ, като параван на Борисовото управление“.

Самият избор за кандидат-премиер е хвърляне на прах в очите. Проф. Габровски бил свестен хирург от Пирогов. Както се видя Борисов много залага на професори, от Пирогов има и други, които използва за депутати и министри. Всичко това е демагогия и замазване на очите.

 

Разкритие в агенция „Пик“: Странна номинация: Приемчик от сервиз на БМВ е кандидат за спортен министър;

И пак в „Пик“: Недялко Недялков (собственик на агенцията – б. р.): Предпочитам да се удавя в незабравата си, отколкото да ме спасяват точно Тачева и Плугчиева.

 

От екипа на най-верния журналист на Бойко Борисов тръбят сензационно:

ЛГБТ-общността  има свой представител в проектокабинета „Габровски“.

Текстът за Палаво езиче също не е за препечатване.

 

Дори това, че един е издавал мъжко списание със снимки на голи жени не е представено като нещо хубаво, случило се в кариерата на мераклията за министър.

 

Определено Габровски, ако онези 116 гласа не са му достатъчни, трябва да получи нещо като трансферна сума от Бойко Борисов или поне „вредни“ за това, което му се случва. От клакьори на Борисов, през анализатори до дисиденти, все кусури намират на хората от списъка „Габровски“. Мирише на провал.

COMMENTS

WORDPRESS: 0