От джамията Ердоган се прицели в Сезен Аксу, заплаши, че ще „откъсне езиците“ на тези, които „обиждат“ Адам

24rodopi.com/Общество Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши, че "ще откъсне езиците" на тези, които се опитват да "обиждат" Адам и Ева. Дум

24rodopi.com/Общество
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши, че „ще откъсне езиците“ на тези, които се опитват да „обиждат“ Адам и Ева. Думите му прозвучаха в джамията „Büyük Çamlıca“ след петъчната молитва, и бяха коментарът на Ердоган по повод реакцията срещу песен на турската поп икона Сезен Аксу (Sezen Aksu).
Говорейки пред присъстващите в джамия, президентът на Турция и председател на Партията на справедливостта и развитието Реджеп Тайип Ердоган се включи задочно в спора, възникнал около думите „Предайте поздрави на невежите Ева и Адам“ от текста на песента на мегазвездата Сезен Аксу „Şahane bir şey yaşamak“ (Изживяване на нещо страхотно), създадена през 2017 година.
След петъчната молитва в джамията „Büyük Çamlıca“ президентът Ердоган се обърна към присъстващите и, без да посочва конкретни имена, се включи в дискусиите около песента на Сезен Аксу.
В речта си Ердоган заяви:
„Хиляда обиди за пукнат грош. Вие сте тези, които ще се изправите срещу всичко това. Никой не може да злослови срещу Светия Адам. Наш дълг е да скъсаме тези езици, когато му дойде времето. Никой не може да злослови срещу Светата Ева. Наш дълг е да им отдадем дължимото.”
Срещу Сезен Аксу, която бе заплашена от приближеното до партията на Ердоган Национално движение за оцеляване, разгневените настояват да се образува дело. Близките до Ердоган обвиняват Аксу в „обида и подбуждане на обида към религиозните ценности или тяхното унизяване“. Те отправят и искане за конфискуване на имуществото на мега звездата.

Превод: 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0