От „Добре, че се махнах от тая кочина“ до „Тук е рай, с кола и жилище са 90 на сто от хората в България“

От „Добре, че се махнах от тая кочина“ до „Тук е рай, с кола и жилище са 90 на сто от хората в България“

24rodopi.bg/Общество "Добре че се махнах от тая кочина!" - вариации на тази реплика можете да прочетете всеки ден в социалните мрежи, особено в края

24rodopi.bg/Общество

„Добре че се махнах от тая кочина!“ – вариации на тази реплика можете да прочетете всеки ден в социалните мрежи, особено в края на старата и началото на новата календарна година, когато хората правят равносметка на живота си и на постигнатото. Въпросната горчива емоция избликва от душите на българи, които по една или друга причина живеят в чужбина и наблюдават от дистанция случващото се в страната.

А то – нека бъдем честни – не е много за харесване. Списъкът на българските провали не само не се скъсява, но дори се удължава. Най-бедната и най-корумпираната държава в Европейския съюз (според различните статистически и експертни оценки)…“, пише „Дойче веле“.

Темата „Бедняците на Европа имат парична единица, която е 10 пъти по-ценна от нашата лира“ се коментира и в групата „Кърджали днес“. „Бедна държава ли? 90 на сто от населението живее в собствени жилища, 90 на сто има автомобили“, пише под видеото Митхат Гюнеш. Според друг коментар, България е рай, а хората знаят най-добре как се живее, особено тези с по-високите заплати.

На снимката: Друг кърджалиец пише: Перфектната комбинация е да харчиш кяра от бачкането в Западна Европа в нощните клубове на родината

COMMENTS

WORDPRESS: 0