От 8 април: Нови правила по улиците в Момчилград, без каруци!

От 8 април: Нови правила по улиците в Момчилград, без каруци!

24rodopi.bg/Регион/Момчилград От 8 април  влизат в сила правилата за движение, заложени в новия Генерален план за организация на движението в Момчи

24rodopi.bg/Регион/Момчилград

От 8 април  влизат в сила правилата за движение, заложени в новия Генерален план за организация на движението в Момчилград, съобщиха от Общинската администрация. Създадена е нова организация по част от уличната мрежа, като целта е дългосрочно и устойчиво развитие на централната част в града. Две от улиците – ул. „Йордан Йовков“ /зад спортната зала/ и ул. „Васил Левски“ /край ДГ „Здравец“ и градския парк/, стават еднопосочни. Целта е да се избегнат задръстванията в двата района. Друга важна промяна, която се налага, е пълна забрана на превозни средства с животинска тяга в рамките на града.

Направена е пълна ревизия и са поставени нови актуални пътни знаци, защото според специалистите по безопасност на движението, съществуващите в момента са недостатъчни за безопасното придвижване в града.

Новият генерален план за движение на превозни средства по уличната мрежа на Момчилград е качен на сайта на общината, посочват от администрацията.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0