Останките от „Тютюнева“ – в строежа на… пътища

Останките от „Тютюнева“ – в строежа на… пътища

Материалите се рециклират на място 24rodopi.bg/Общество Останките от бившите сгради на „Тютюнева“ в Кърджали ще могат да се ползват в ремонт, рехаби

Материалите се рециклират на място

24rodopi.bg/Общество

Останките от бившите сгради на „Тютюнева“ в Кърджали ще могат да се ползват в ремонт, рехабилитация и изграждане на пътна инфраструктура. За целта отломките се рециклират на място със специализирана техника. Арматурата се отделя, а останалото се натрошава на място, след което се извозва с камиони. „Трошачката“ е с работен капацитет от 100 тона на час. Нищо от сградите пък няма да се изхвърля, а напротив, ще се използва отново в строителството, съобщиха за 24rodopi.com инвеститорите, които стартираха дейности по разрушаване на сградите преди месеци.

Както вече писахме, на мястото на „призрачните“ и опасни сгради предстои да се издигне мегакомплекс. В проекта са заложени 30 000 квадрата разгърната застроена площ. Върху терена от 9 декара ще бъдат издигнати няколко секции, до 9 етажа. Комплексът ще разполага с жилища, търговски помещения, заведения, ресторанти, градини, както и секция за обособяване на медицинска клиника, чиято площ ще бъде до 9 хиляди квадратни метра. Два от подземните етажи ще са обособени за паркинг зони.

Инвеститорите вече показаха възможностите си с изграждането на  жилищните комплекси „Ейнджъл“ 1 и 2 и „Ариете Сити Център“.

Комплексът трябва да бъде завършен до 3 години.

Сградите на „Тютюнева промишленост“ са строени преди близо век, в периода 1921-1929 година. В последните десетилетия обаче не функционираха.

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0