Още проверки за фалшив стаж за пенсия

Още проверки за фалшив стаж за пенсия

Две досъдебни производства за съзнателно използване на неистински официални документи са образувани в ОД на МВР с постановления на Районната прокурату

Две досъдебни производства за съзнателно използване на неистински официални документи са образувани в ОД на МВР с постановления на Районната прокуратура, съобщиха от полицията. По първоначални данни жители на областта представили пред териториалното поделение на НОИ образци за осигурителен стаж за придобиване на право на пенсия с вписани неверни данни в тях. Работата по изясняване на случаите е възложено на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващи полицаи с оглед на чл.316 във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния кодекс.

Двама с нерегистрирани автомобили

Нерегистрирани моторни превозни средства са били засечени в хода на специализирана операция на територията на полицейските управления в Кърджали и Ардино. В областния град бил проверен лек автомобил „Ауди“, управляван от 41-годишен. При направена справка се оказало, че колата е с прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Същото нарушение ардински полицаи констатирали при проверка в града на лек автомобил „Тойота“ с 62-годишен водач. Работата по двата случая е с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0