Още 6 депутати и ще има кабинет! Гостите от Америка Паси и Плевнелиев ще хапнат баклава при ДПС, но другите партии какво да ги правят!?

Още 6 депутати и ще има кабинет! Гостите от Америка Паси и Плевнелиев ще хапнат баклава при ДПС, но другите партии какво да ги правят!?

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари/Политика Само 6 депутати не стигат за правителство. Каквото ще да говори Бойко Борисов, лидер на политическата форм

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари/Политика

Само 6 депутати не стигат за правителство.

Каквото ще да говори Бойко Борисов, лидер на политическата формация, която ще получи първия мандат за съставяне на кабинет, към 0:00 часа на 8 октомври уравнението е следното: 67+36+12=115. Търсят се още 6 народни представители за подкрепа в пленарна зала – в съюз или зад пердето!

Това е положението – ГЕРБ, ДПС и „Български възход“ искат да управляват.

Къде има резерви? Хората на Иван Костов в коалицията „Демократична България“ не ги търсете, но очаквайте неочакваното от групичката на Христо Иванов. Проблемът при тях е дали виждат нови избори през март-април 2023-та или коалиция, която е харесвана от Вашингтон и Брюксел, може да има по-дълъг живот.

Полет и облаги в продължение на 5-6 месеца, а после цял един живот… „политически труп“. Не е лесно да си на мястото на Христо Иванов.

Възможно ли е лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов едно да говори от парламентарната трибуна и телевизора, ама част от депутатите му да гласуват точно обратното на декларациите на началника и да няма санкции, а само доволни усмивки. Може, но и тук калкулацията ще бъде… облаги за 5-6 месеца, а после цял един живот „политически труп“, варненско издание.

А може ли да има трансфер на 6-ма депутати? И това може, тук е България и в политиката всичко е възможно.

Това, което не грабва вниманието на обществото е политическата пиеса на Бойко Борисов: Контактна група, начело с Росен Плевнелиев и Соломон Паси, която да къндърдисва другите за евроатлантически кабинет. Ще се преговаря с всеки, който мрази Путин.

 

„Гостите от Америка“ Паси и Плевнелиев ще бъдат почерпени с баклава в централата на ДПС заради пословичното гостоприемство на етническите турци в България, но какво могат да постигнат „контактьорите“ на Борисов при останалите партии. Само губене на време и по-дълъг живот на служебното правителство, защото не е разумно да се правят избори през декември, януари или декември.

Другият коментар: Херо назначи Трабанта и Чехльо за началници при Баце, а цените на горивата не се уплашиха от победата на Борисов!? – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0