Още 45 пистолета от „кърджалийската партида“ откриха гръцки полицаи в тайник на автомобил, арестувани са 3-ма

24rodopi.bg/Криминале Полицията в Александруполис арестува 3-ма чужденци, „натоварени“ с 45 пистолета. Разследващите работят по версията за действащ

24rodopi.bg/Криминале

Полицията в Александруполис арестува 3-ма чужденци, „натоварени“ с 45 пистолета. Разследващите работят по версията за действащ канал за прехвърляне на оръжия от Турция в Западна Европа, в който се бяха забъркали и кърджалийци.

При акцията, която е проведена в неделя следобед на граничен пункт „Гардънс“, са задържани 2 мъже и една жена. Оръжията са били в тайник в багажното отделение на автомобил, с който пътували от Турция за Гърция, пише „О хронос“.

Конфискувани са и 2 ножа, 18 кутии цигари и 27 монети.

Припомняме, че 49 пистолета бяха открити в гараж в кърджалийския квартал „Веселчане“, а като съпричастни бяха задържани баща и син, на 52 и 27 години.

Както вече 24rodopi.com писа, кашонът с укритите 49 бойни пистолети в него е трябвало да отпътува към Германия. Оръжията са били скрити сред кухненска посуда, предимно чаши, опаковани във вестници. Изпращачите пък са търсили превоз от шофьори, занимаващи се с транспорт с бусове на различни стоки към Западна Европа.

През март м. г. в Комотини бе арестувано друго лице, което пренасяло 19 пистолета по същия канал.

COMMENTS

WORDPRESS: 0