Осъдиха Хикмет за трагедията на пътя за „Маказа“ (снимки, видео)

Петър Калчев/24rodopi.bg/Криминале Няколко ранени, една млада жена губи живота си, мъж е с ампутирана ръка-резултатът от една от тежките катастрофи п

Петър Калчев/24rodopi.bg/Криминале

Няколко ранени, една млада жена губи живота си, мъж е с ампутирана ръка-резултатът от една от тежките катастрофи по пътя за „Маказа“.

Повече от две години след инцидента, вследствие на неправилна маневра, виновният водач получи условна присъда. Окръжният съд в Кърджали наказа бащата на загиналата 32-годишна Серпил Х. с година и половина „лишаване от свобода“ за причиняване на смърт по непредпазливост. Хикмет И. бе признат за виновен за трагедията, станала на 16 август 2019 година в района на джебелското село Великденче.

Гурбетчията от Англия бил зад волана на лек автомобил „Мерцедес“ с десен волан. В превозното средство били дъщеря му и дядо й, който тъкмо взели от болницата в Кърджали и  прибирали към родното село. Хикмет предприел изпреварване на колона от автомобили, на забранен участък, преди завой. В насрещното се появил кемпер, а при опита си да се върне в своята лента, Хикмет предизвиква верижна катастрофа. Дъщеря му губи живота си, ръката на водача е откъсната, потърпевши в катастрофата са още няколко души.

Съдът в Кърджали отложи изпълнението на наказанието с 3-годишен изпитателен срок. Шофьорската книжка на водача бе отнета за 24 месеца./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0