Осъдиха бизнесмен за укриване на данъци за 745 897 лева

24rodopi.bg/Общество Бизнесмен бе осъден за укриване на данъци в особено големи  размери. Управителят на дружество в Джебел избегнал плащане на 745 8

24rodopi.bg/Общество

Бизнесмен бе осъден за укриване на данъци в особено големи  размери. Управителят на дружество в Джебел избегнал плащане на 745 897 лева, съобщиха от Окръжния съд в Кърджали.

Н.А. бе признат за виновен в това, че е потвърдил неистина в подадени справки – декларации относно дължим и платен данък добавена стойност; използвал документи с невярно съдържание при водене на счетоводство и при представяне на информация пред органите по приходите; както и приспаднал неследващ се данъчен кредит.

Управителят на „К.“ООД получи три години „лишаване от свобода“, като наказанието бе отложено с изпитателен срок от 4 години.

За извършените престъпления съдът постанови и конфискация  на притежаваната от подсъдимия 1/2 идеална част от моторни-превозни средства и недвижим имот.

Той ще трябва да заплати на Министерството на финансите обезщетение за причинени имуществени вреди, както и направени разноски по делото.

COMMENTS

WORDPRESS: 0