Опитният водач: Завоят, обърнал камиона с газовите бутилки, е почти 180-градусов

Опитният водач: Завоят, обърнал камиона с газовите бутилки, е почти 180-градусов

24rodopi.bg/Темата+ „Това е почти 180-градусов завой, тук са ставали много катастрофи, преди години имаше и смъртен случай. Завоят е неприятна изнена

24rodopi.bg/Темата+

„Това е почти 180-градусов завой, тук са ставали много катастрофи, преди години имаше и смъртен случай. Завоят е неприятна изненада за водачи, които за първи път пътуват в региона“, това коментира пред 24rodopi.com опитен водач на МПС от Ардино по повод катастрофата с камиона за превоз на газови бутилки.

Припомняме, че тежкотоварен автомобил се обърна на остър завой на пътя Ардино – Кърджали, в района на туристическия комплекс „Белите брези“. Товарният автомобил е транспортирал газови бутилки, които са били празни.

„Излизайки от Ардино, първият сериозен тест за водачите е „мокрия завой“, който също е почти 180-градусов, но там скоростта е намалена заради серията от по-малки извивки на пътя. В района на прословутата чешма под „Белите брези“ има около 100 метра изправен участък, който е за изпреварване и всички – независимо дали са с леки коли или камиони, вдигат скоростта. Поради тази причина в завоя се влиза с неподходяща скорост и колата попада в насрещната лента. Като се прибави и товара и физическите закони, то всичко за тази катастрофа е ясно. Хубаво е, че отгоре в този момент не е идвала друга кола“, допълни доайенът зад волана.

Според него 5-6 са много опасните завои от Далджата през „Белите брези“ до Ардино. „Тези завои изправят косите на шофьорите, обръщат коли, сблъскват коли. Опасни са“, казва още той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0