Оперативният екип, постигнал 5 074 гласа за „Промяната“, се оттегля! Христо Иванов иска да постави за водач в Кърджали „турско име“, но…

4rodopi.bg/Политика Местният оперативен екип на „Продължаваме промяната“, който на последните избори постигна в Кърджали 5 074 гласа, няма да се вклю

4rodopi.bg/Политика

Местният оперативен екип на „Продължаваме промяната“, който на последните избори постигна в Кърджали 5 074 гласа, няма да се включи в предстоящата кампания за парламентарните избори на 2 април.

ПП отстъпва мястото на водач в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район на „Демократична България“ (ДБ).

ДБ искат да сюрпризират, вписвайки за кандидат с №1 лице с турско име. Идеята е на един от шефовете на ДБ – Христо Иванов, но коалицията изпитвала остър глад за читав представител на етноса.

Това са новините от новата предизборна коалиция ПП-ДБ по темата „Кърджали“, разкрити от партийни източници.

„От централата очакват в Кърджали да минем 8-те хиляди гласа, минимум. Екипът, с който Никола Минчев работел на миналите избори, вече не работи за ПП. Христо Иванов иска водачът да е с турско име, но реално такъв кандидат, който да надгражда и в двете формации няма. Освен това, тази стратегия с турчин начело, е правена в София и не отговаря на реалностите по отношение на нагласи на избирателите на ПП и ДБ в Кърджали“, споделя пред 24rodopi.com кърджалийски активист на коалицията.

На предишни избори ДБ включи в листата си дисидента Шукри Топчу, но го записа на задни позиции, не му помогна за по-активна кампания, и очакваната мощна подкрепа от етнически турци не се случи. Топчу вече е покойник, а хората от неговия кръг в последните месеци провеждат разговори с Кирил Петков и други лидери на ПП. Техни представители ще бъдат включени в листата, но е възможен конфликт, защото засега фаворит на Христо Иванов се очертава „лице, което е оцапано по време на Възродителния процес“, споделя източникът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0