Октай Каврък – емигрантът от САЩ, който се завърна за пробив в „Бастиона“

Октай Каврък – емигрантът от САЩ, който се завърна за пробив в „Бастиона“

24rodopi.bg/Политика/Регион Емигрант в Щатите от ранна детска възраст, завършил образованието си отвъд океана. Това е най-кратката визитна карти

24rodopi.bg/Политика/Регион

Емигрант в Щатите от ранна детска възраст, завършил образованието си отвъд океана.

Това е най-кратката визитна картичка на Октай Шюкрю Каврък. Мъжът от крумовградското село Голямо Каменяне е под №2 в листата на „Продължаваме промяната“, с когото бившите министри Кирил Петков и Асен Василев ще търсят мандат и пробив в „Бастиона на Доган“.

Младият мъж заминава за САЩ със семейството си преди години. Майка му е била учителка в България, баща му-шофьор, научи 24rodopi.com. Установяват се в Америка, а децата им завършват там образованието си. При прибирането си в България, Октай Каврък започва работа в компания в София. За последно родителите му си били в родното село през лятото.

Както вече писахме, Октай Каврък е единственият местен в листата на „Продължаваме промяната“. Водач в нея е столичанинът Димитър Илиев. Трета е Цветана Янева, следващите Нина Добрева и Весел Василев – от София.

№2 в кандидатската листа на „Продължаваме промяната“ знае много повече за стартъп компании, за борсови сметки, за българската предприемаческа екосистема, за активност на фондовите пазари, отколкото за политика и регионални проблеми, но се познават с лидера на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков покрай програмата „Младите лидери на България“. Продуктов стратег е в международна компания, но е регистрирал и едноличното дружество „Каврак консулт“.

Каврък е един от дейните членове на Асоциацията на българските лидери и предприемачи, която неправителствена организация е „активна общност от предприемчиви млади хора, които допринасят за развитието на средата около себе си, независимо къде се намират“./24rodopi

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0