Октай Каврък, втори в листата на ПП: Ако изградим една благоприятна бизнес среда без корупция, младите ще се върнат в България!

24rodopi.com/Политика Октай Каврък е втори в кандидатската листа на „Продължаваме промяната“ (ПП) в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район.

24rodopi.com/Политика

Октай Каврък е втори в кандидатската листа на „Продължаваме промяната“ (ПП) в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район.

Създателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, заедно с водача на листата Димитър Илиев и Октай Каврък проведоха срещи с избиратели в Кърджали миналата седмица.

„Казвам се Октай Каврък, на 30 години, роден в Крумовград.

Финансист съм по образование. Завършил съм УНСС и съм Сертифициран Финансов Анализатор. Смея да кажа, че това е една от най-престижните титли в сферата на финансите и инвестиции в цял свят. Преди около 5 години бях част от 30 човека избрани от цяла България за интензивна предприемаческа програма в един най-добрия университет за предприемачество в САЩ – Бабсън.

Както може би се разбира все още от моя акцент, живял съм доста време в Америка. Но за мен не е толкова важно какво съм направил досега, а защо се присъединявам към „Продължаваме Промяната“.

Лично се запознах с Асен и Кирил преди 8 години. Тогава и аз изкарах така наречените харвардските курсове. Освен, че бяха безплатни – това за мен беше най-интересното обучение по икономическа стратегия. Учихме чрез показване на реални примери – как едни бедни държави в целия свят са успели да излизат от блатото и са станали по-богати с времето.

Аз твърдо съм решил да остана в България. Това ще направят много хора на моята и около моята възраст.

Една от моите големи каузи е да върнем младите в България – защото този демографски проблем не е само в Кърджали, а в цяла България. Това няма да се случи само, ако се надяваме да се върнат, защото милеят за България. Ние трябва да почнем да изградим една благоприятна бизнес среда без корупция, без административни тежести, за да не се страхуват международните компании да направят  инвестиции в България“.

Какво видяха вчера в Кърджали Илиев и Каврък, във видеото:

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

COMMENTS

WORDPRESS: 0