Окръжният прокурор: Към момента няма привлечен обвиняем за смъртта на пешеходката!

Окръжният прокурор: Към момента няма привлечен обвиняем за смъртта на пешеходката!

24rodopi.bg/Общество Към момента няма привлечен обвиняем за смъртта на 83-годишната пешеходка, която бе сгазена на пътя от лек автомобил, зад чийто в

24rodopi.bg/Общество

Към момента няма привлечен обвиняем за смъртта на 83-годишната пешеходка, която бе сгазена на пътя от лек автомобил, зад чийто волан е било 15-годишно момче.

Това обяви окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов.

Той посочи, че законът предвижда наказание и за родителите за постъпката на тийнейджъра, особено, ако се докаже, че ключовете за автомобила са взети със знанието на пълнолетен.

А.И. живее с майка си, но в домакинството им има и други лица, допълни прокурорът.

Социалните също разглеждат случая, като според Закона за закрила на детето момчето дори може да бъде настанено извън семейството.

Както 24rodopi.com първи писа, инцидентът стана около 21,30 часа в района на жп прелеза към индустриалната зона на Кърджали.

15-годишният е зад волана на „Опел“. С автомобила блъска 83-годишна жена, която малко по-късно умира.

Според отлично осведомени източници, в автомобила е имало и двама други младежи-на 15 и 16 години. Заедно са отивали  към вила в местността „Върбалака“.

Проведени са разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на пострадалата. Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

От Окръжна прокуратура е изготвено писмо до Дирекция „Социално подпомагане“ за преценка относно необходимостта от предприемане на действия за прилагане на мерки по Закона за закрила на детето. Основание за това са дали установените до момента факти, че непълнолетният А.И. и в други случаи е управлявал моторно превозно средство, посочиха от държавното обвинение.

15-годишният Атанас: Фаровете са слаби, не видях жената!… Възрастната кърджалийка се прибирала от градинката си (видео) – тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0