Окончателно: 7 месеца „условно“ за Консула заради измамата за 18 бона!

24rodopi.bg/Общество/Криминале Условна присъда получи Салибрям Е.-Консула за измамата спрямо иракска гражданка. Той получи присъда по обвинителе

24rodopi.bg/Общество/Криминале

Условна присъда получи Салибрям Е.-Консула за измамата спрямо иракска гражданка.

Той получи присъда по обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

62-годишният кърджалиец извършил деянието в периода от началото на септември 2020 г. до началото на юни 2021 г. Той възбудил и поддържал в заблуждение чуждестранна студентка, шведска гражданка от иракски произход, с което й причинил имотна вреда в размер на 9500 евро с левова равностойност 18 580 лева.

По делото е установено, че С.Е. обещавал на пострадалата да й съдейства за прехвърляне на брат й, който бил студент в Медицинския университет в Плевен в Медицинския университет в Пловдив, където учела тя. Жената открила С.Е. чрез посредник в група в мобилно приложение. За извършване на услугата на няколко пъти пострадалата му превела общо 9500 евро. С.Е. настоявал парите да бъдат предоставени от пострадалата в брой, но тя ги превела по банкова сметка на негов близък. След това С.Е. престанал да вдига мобилния си телефон и не предприел никакви действия по прехвърлянето на брат й в МУ – Пловдив. Той загубил студентски права. За да бъде убедителен, С.Е. се срещнал с пострадалата и показал заявление за записване и неистинска студентска книжка на името на брат й, като поискал пари за семестриални такси. Жената отказала да ги даде, но той я убедил, че ако не го направи, „някой друг ще заеме мястото на брат й“. Въпреки искането й да преведе парите в сметка на университета, С.Е. настоявал това да стане в негова банкова сметка, а той щял да ги прехвърли, което не  се е случило.

Салибрям, по прякор Консула, получи 7 месеца „лишаване от свобода“, с 3-годишен изпитателен срок.

Определението на съда е окончателно.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0