Около 370 таксита в Кърджали – вдигат цените на услугата

Около 370 таксита в Кърджали – вдигат цените на услугата

24rodopi.bg/Кърджали Цените на таксиметровите  услуги в Кърджали най-вероятно ще се вдигнат. В момента пък се обсъжда с колко точно, като се очаква

24rodopi.bg/Кърджали

Цените на таксиметровите  услуги в Кърджали най-вероятно ще се вдигнат. В момента пък се обсъжда с колко точно, като се очаква решение да бъде взето през следващата седмица. Разговори се водят между водачи и собственици на фирми, научи 24rodopi.com. Причината е в повишаващите се почти ежедневно цени на горивата.

 

В момента един курс от точка до точка е 3 лева. При по-дълги разстояния, от „Гледка“ до „Възрожденци“, примерно, цената достига 4 лева.

Около 300 са таксиметровите автомобили с радиостанции, установи наша проверка. Според превозвачи, 50 автомобила са неорганизирани, тоест не ползват станция, а около 20 коли в областния град дори нямат лиценз или наречени на жаргон са „черни таксита“.

По последни данни, Общината е издала 330 разрешителни за таксиметров превоз. 

Средната възраст на автопарка пък е около 7 години. 

„Един автомобил може да се ползва максимално 15 години. Затова се купуват около 4-5-годишни коли, с опция да се карат поне 10“, коментираха за 24rodopi.com водачи.

На снимката: Закъсал таксиметров на централния булевард „България“ в Кърджали

COMMENTS

WORDPRESS: 0