Огромни дървета съборени в Кирковско, в събота се очаква нов воден ад (видео)

24rodopi.bg/Регион Няколко огромни дървета са съборени от силния вятър в община Кирково, извън строя е и ел. стълб в общинския център. Както първи 2

24rodopi.bg/Регион

Няколко огромни дървета са съборени от силния вятър в община Кирково, извън строя е и ел. стълб в общинския център.

Както първи 24rodopi.com писа, повечето населени места в общината останаха без ток тази сутрин заради паднали върху електропроводите дървета. В следобедните часове аварийните екипи отстраниха повредите.

„Електрозахранването се възстанови. Проблемът беше в падналите дървета, които скъсаха електропроводи. Екипите на EVN и „Пожарна безопасност и защита на населението“ реагираха бързо и адекватно и всичко се нормализира“, заяви кметът на Кирково Шинаси Сюлейман.

В следобедните часове на 11 и 12 декември се очакват съществени повишения в целия водосбор на река Арда, което е предпоставка за увеличаване на притока към язовирите от каскада „Арда“. Според прогнозата на 11 срещу 12 декември във водосбора на река Арда – в горното течение на основната река и в притоците ѝ р. Върбица и р. Крумовица, има опасност от възникване и на локални разливи, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Във видеото: Паднало дърво в Горски извор

COMMENTS

WORDPRESS: 0