Огнян Стефанов: Алексей Петров не е свършил нищо добро за България, побоят върху мен дойде от него!

Огнян Стефанов: Алексей Петров не е свършил нищо добро за България, побоят върху мен дойде от него!

24rodopi.bg/Темата+ „Алексей Петров беше оневинен в Специализирания съд. Който бъде оневинен в Специализирания съд - пораждат се съмнения. Затова беш

24rodopi.bg/Темата+

„Алексей Петров беше оневинен в Специализирания съд. Който бъде оневинен в Специализирания съд – пораждат се съмнения. Затова беше закрит Специализираният съд и Специализираната прокуратура. Бяха закрити заради тези съмнения.

Тези съмнения витаеха около самия Алексей Петров и неговата дейност. Всички казваха – той е работил за службите. Дайте един положителен пример за нещо, което той е свършил за страната. Един пример. Но аз мога да дам много примери за обратното“, заяви журналистът и собственика на сайта „Фрогнюз“ Огнян Стефанов в сутрешния блок на Нова тв.

И още:

„И много хора са преживели тежки моменти в живота си, а някои не са ги преживели. Например един от основните свидетели по обвинението по „Октопод“ – Георги Цветанов, който всеки ден предупреждаваше прокуратурата и МВР, че Алексей Петров ще го ликвидира. Няма го човекът.

Другият основен свидетел – Пламен Устинов, бивш служител на НСО, до вчера включително е малтретиран и преследван от хора и от самия Алексей Петров. Защото беше основен свидетел по това дело.

Той разкри невероятни неща. И затова съм съгласен, че това е мит, че Петров е щял да се връща в службите. Кой ще приеме Алексей Петров от партньорските ни служби?“

Огнян Стефанов е от малкото журналисти, които познават в детайли живота на убития вчера Алексей Петров – Трактора.

„Аз от години се занимавам с личността Алексей Петров. Смея да твърдя, че познавам много детайли от неговия живот и бизнес. Смятам, че много хора биха имали мотив да желаят неговото премахване. Фактологията във времето го доказва. Според едни е трети, според други – четвърти опит за покушение срещу него. Тези факти показват, че той е бил през годините мишена не веднъж и се е забърквал в ситуации и с хора, които по този начин са решавали нещата.

Вчера чух, включително от политици, лидери на партии, например на БСП, че се завръщат мутренските времена с убийството на Алексей Петров. Само че от БСП забравят, че той беше подчинен на БСП, на Първанов, на Румен Петков. Някой от политиците я нарече мафиотска държава.

Ако е мафиотска държава, то не защото е убит Алексей Петров, а защото не е осъден. И много като него са били убити, защото не са били осъдени. Защото са били недосегаеми за правосъдието. Сега, след неговото убийство, много прокурори и съдии са в лоша позиция, защото той ги е държал с компромати и сега ще се търси тази картотека“, твърди Стефанов.

През годините се твърдеше, че хора на Алексей Петров са пребили с чукове Стефанов.

На излизане от столичен ресторант в центъра на София на през септември 2008 година журналистът бе нападнат и зверски пребит от трима мъже с маски на главата.

„Може би не мога да го докажа, но побоят върху мен дойде от Алексей Петров. Може би не мога да го докажа чисто фактологично, но от неговите закани, които аз съм преживял и семейството ми, мога да кажа, че от него дойде“, коментира Огнян Стефанов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0